Irsk Setter

Kennel Senjas – opdræt af Irsk setter til jagt og jagthunde sport

Avl og opdræt // Irsk Setter

Et smukt sind og en skarp næse…

Effektivt søgsoplæg – Elegant langstrakt galop – Fuglebehandling i top – Vi vil nyde synet af vores hunde arbejde, uanset om de slippes på marken, i skoven eller på fjeldet!
Irsk setter i elegant langstrakt galop på heden.

Irsk setter racestandard

Den irske setter er kendetegnet ved en smuk dyb kastanjerød farve, en smuk glat hårpragt og lange elegante faner. Den er en slank, velproportioneret, harmonisk og atletisk. Den udstråler et venligt udtryk, og er desuden intelligent, hengiven og loyal.

Irsk setterens historie

Den røde irske Setter, som i dag er den mest udbredte, blev fremavlet i Irland som en brugshund til jagt, hvorfor der forsat verden over kæmpes for at bibeholde den smukke race som den effektive jagt- og brugshund, den i sin tid blev fremavlet som. Racen stammer oprindeligt fra den Irsk Rød-Hvide Setter, der blev tilført en ukendt, ensfarvet rød race, og derved klart kunne identificeres som den røde irske setter i det 18. århundrede. The Irish Red Setter Club blev etableret i 1881 for at fremme racen. Klubben udgav en racestandard i 1886 og organiserede markprøver og udstillinger, som siden da satte standarden for racen. Irsk Setter har gennem årene udviklet sig til en robust, sund og intelligent hund, som besidder fremragende jagtegenskaber og stor udholdenhed. Dansk irsk setter klub blev grundlagt i 1916, og har derved gennem mere end 100 år arbejdet for at fremme den irske setter som jagt- og brugshund i Danmark.

Vores strategi

Vi ønsker gennem avl at fremme den oprindeligt standard for den irske setter som en effektiv og smuk jagthund. Vi vægter både de jagtlige egenskaber i form af vildtfinderevne og fuglebehandling, samt søgsoplæg og bevægelsesmønster utrolig højt. Vi mener ikke det ene udelukker det andet. Det er for os vigtigt at vi kan smile når vi ser vores hunde bevæge sig ud over marken og de skal udstråle jagtlyst. Vores hunde skal ønske at jagte sammen med os, og søge en naturlig kontakt til sin fører, ligesom det er vigtigt at de kan bringe fugl for bøssen.

Avlshunde

Herunder finder du oversigten over vores aktive avlshunde. Find information om vores aktuelle avlshunde.

Udover at være en hund der viser utrolig stor kvalitet på marken er Greenspot også en foretrukken jagthund....

Vil du vide lidt mere om Kennel Senjas?

Vi har eksisteret siden starten af 1990´erne og har efterhånden en lang historie bag os.

Når avl ikke er en tilfældighed!
Vi glæder os til at hjælpe dig på vej med din næste hund
Kennel Senjas