Engelsk Setter

Kennel Senjas – opdræt af Engelsk setter til jagt og jagthunde sport

Avl og opdræt // Engelsk Setter

Når elegance og vildtfinderevner forenes…

Smuk til fortrinlig stil – Langstrakt smidig og friktionsfri galop – Vildtfinderevner i top – Vi vil smile når vi slipper vores hunde, uanset om det er på marken, i skoven eller på fjeldet!

Engelsk setter i udstrakt galop

Engelsk setter racestandard

Den engelske setter er en middelstor jagthund der er yderst elegant i sin fremtræden og bevægelse. Den er meget aktiv og udviser en stor jagtlyst, mens den samtidig er en utrolig godmodig og venlig hund. Den engelske setter findes i flere forskellige farvevariationer, dog altid med hvid som grundfarve. Den engelske setter er kendetegnet ved en smuk glat pels med lange faner.

Den engelske setter findes i flere forskellige farvevariationer

Historie

Den engelske setter som vi kender den i dag, er produktet af en enkelt mands linjeavl tilbage i starten af 1800-tallet. Den engelske setter bærer derfor blod fra datidens forskellige setter-stammer, tillige med blod fra spanske jagtspaniels, franske og tyske langhårede hønsehunde.

Hundene blev i første omgang udelukkende fremavlet til rypejagt i det skotske højland, og siden blev den type af engelske settere anerkendt som racestandard for The English Setter Club. Hundene blev avlet ud fra den filosofi at jægeren ikke bare skulle have en dresserbar hund med jagtegenskaber i top, men også skulle kunne tillade at glæde sig over at se hunden arbejde.

I starten af 1900-tallet begyndte den engelske setter at kunne ses på de danske jagtmarker, og i 1918 blev Engelsk Setter Klub i Danmark etableret, og varetog siden organisationen for markprøver og udstillinger for den engelske setter i Danmark.

Engelsk setter, hund med jagtegenskaber i top

Strategi

Vi ønsker gennem avl at bibeholde den engelske setter som den effektive og smukke jagthund, som den unægtelig er. Vi vægter både de jagtlige egenskaber i form af vildtfinderevne og fuglebehandling, samt søgsoplæg og bevægelsesmønster utrolig højt. Vi mener ikke det ene udelukker det andet. Det er for os vigtigt at vi kan smile når vi ser vores hunde bevæge sig ud over marken og de skal udstråle jagtlyst. Vores hunde skal ønske at jagte sammen med os, og søge en naturlig kontakt til sin fører, ligesom det er vigtigt at de kan bringe fugl for bøssen.

Jagthunde hvalpe.

Avlshunde

Herunder finder du oversigten over vores aktive avlshunde. Find information om vores aktuelle avlshunde.

Sweet Duck er en hund af et stort format der allerede i en alder af 10 måneder opnåede...

Verona er en fremragende jagthund der udover markprøver benyttes til alt slags fuglejagt. Verona er en dygtig vildtfinder,...

Felix er en endnu ganske ung hanhund der gennem den spæde begyndelse på sin karriere allerede har vist...

Tommy Gun er en hund af et meget stort format der kommer til udtryk både gennem et forbilledligt...

Udover at være en hund med store kvaliteter på marken, så er hun også særdeles velfungerende som jagthund....

Ask

Ask er en meget komplet hanhund der er let dresserbar. Han har et stort format på marken, hvor...

Vil du vide lidt mere om Kennel Senjas?

Vi har eksisteret siden starten af 1990´erne og har efterhånden en lang historie bag os.

Når avl ikke er en tilfældighed!
Vi glæder os til at hjælpe dig på vej med din næste hund
Kennel Senjas