Kennel Senjas historie

Mere end 35 års erfaring i opdræt og træning af stående fuglehunde

Om os // Kennel Senjas historie

Når passionen for stående hunde bliver et livsværk

Med jagten som grundlag har Kennel Senjas udviklet sig både inden for markprøvesport og opdræt gennem mere end tre årtier.

For os er jagten som grundlag for alt som vi står for.

Kennel Senjas

Kennel Senja begynder at tage form tilbage i 1985 da Erling køber sin første engelske setter fra den meget anerkendte Kennel Heegård. Senja var navnet på den røde og hvide tæve der skulle vise sig at være begyndelsen på et mangeårigt målrettet avlsarbejde inden for den engelske setter i Danmark. Senja ligger som stammoder generationer tilbage i mange af de stamtavler der i dag findes i norden.

Erling Clausen træner hunde med datteren Mie.

Avlsarbejdet for den Engelske settere

Om det er en tilfældighed eller resultatet af godt avlsarbejde skal vi lade være usagt, men med en filosofi der gør at vi til enhver tid ønsker at avle på den bedste hund, frem for at bevare en specifik tævelinje, betyder det at vi med jævne mellemrum har hentet blod fra andre kenneler både i norden og resten af Europa og vi i dag ser blodlinjer fra kennel Senjas i mange præstationsfulde stamtavler.

Jagthunde hvalpe.

Målrettet avlsarbejde og resultater

Kennelen har udover et målrettet avlsarbejde der gennem tiden har præsteret flere højt præmierede og placerede hunde ved højstatusprøver, også været repræsenteret af Erling, der udover at have ført egne hunde frem til flotte resultater i det meste af Skandinavien, gennem mange år også har trænet og ført andres hunde frem til præmieringer og placeringer.

Gennem de seneste år er Sarah trådt ind i kennelen, og først her begynder avlsarbejdet for den røde irske setter, som derfor er relativt nyt i kennel Senjas

Irsk- og Engelsk setter på stranden.

Vil du vide lidt mere om os?

Vi tilbyder målrettet træning for dig og din jagthund, samt træningsophold for stående jagthunde med henblik på uddannelse inden for jagt, markprøve og apportering.

Gallerier

Ind i mellem skyder vi også nogle billeder – vi rammer ind i mellem plet