Senjas Gabriella vinder DERBY!

Vores opdræt gjorde det godt på dette års Jagthunde Derby og fire ud af tretten startende hunde på anden dagen repræsenterede kennelen. 

Finaledagen stod for mange fugle, men forholdene viste sig at være svære og det blev afgørende for mange af hundene. 

Det virker jo næsten forkert at kalde Ulrik Kjærsgård for en debutant, men det er faktisk sandheden når det gælder både Dansk Jagthunde Derby og det at føre engelsk setter.

Jeg har gennem irsk setter klubben kendt Ulrik det meste af mit liv, men først for omkring et årti siden får vi etableret en kontakt – faktisk gennem en anden fælles interesse – nemlig hestene. Ulrik nævner for mig allerede den gang at han mente han skulle prøve at have en engelsk setter en dag – han vidste bare ikke hvornår rette tid var. 

Selvom jeg tidligere har prøvet lidt kræfter med hundesporten, så er det Ulrik og et afkom fra hans opdræt som for alvor får mig i gang. Ulrik og jeg benytter mange timer sammen både med hestene og med træning af hundene og Ulrik får uddannet både mig og hunden på bedste vis. 

Da Ulrik så ringer og spørger efter en hvid/sort engelsk setter tæve for et par år siden, blev sådan en straks reserveret til ham ved det kommende hvalpekuld. 

Ulrik ringer til Per Pedersen da han er på vej hjem med Gabriella i bilen, og forsikrer Per at han vinder Jagthunde derbyet i 2024 – nu er der bare det at Ulrik aldrig før har deltaget ved Derbyet. 

Lige inden Gabriella fylder et år får jeg et opkald fra Ulrik der vil høre om det er et krav fra vores side at han starter på Derbyet, for det er jo egentlig aldrig noget han har gidet. Ulrik får besked at det er helt op til ham selv – han ender dog med at påmelde første rate, så kunne vi jo se, nu var det jo også helt på Fyn det skulle holdes.

Jeg snakker med Ulrik flere gange gennem februar og starten af marts, og han er aldrig helt tilfreds – den mangler lige lidt her og lidt der (rent dressurmæssigt). Men når jeg hører fra folk der havde set hunden, så fik jeg besked at det var en kanon hund. Det begyndte resultaterne i foråret da også at vise med flere første præmier i ungdomsklasse og flere gange pokalvinder. Ulrik var stadig ikke helt tilfreds..

Det var en positiv overraskelse at se Ulrik til opråb ved Derbyet. Da første dagen var omme, lod stemmerne også lyde at Ulrik og Gabriella var et godt bud på årets derbyvinder. 

Det bliver vanskeligt for hundene under finaledagens afprøvning, og som eneste hund der for alvor lykkedes med fuglene, da bliver kortene hurtigt lagt og Gabriella rangeres i top inden matchningen. 
Senjas Gabriella og Ulrik forsvarer deres dagspræstation i en stærk matchning og vinder dette års Jagthunde Derby!

Det er ikke første gang Kennel Senjas har opdrættet en Derbyvinder, men det er første gang at jeg som medejer i kennelen har været med til at opdrætte derbyvinderen, og for mig er det en stor oplevelse, men endnu mere betyder det for mig at det er lige netop Ulrik der kan stå der med vores opdræt.

Ud over endnu en gang at ønske stort tillykke til Ulrik og Gabriella med sejren, så vil jeg også sige tusind tak for alt hvad du har givet mig med på vejen inden for dansk hundesport!

Mon ikke vi ser dig til Derby igen en anden gang – det er trods alt sjovt nok at stille op når man vinder!

I øvrigt stort tillykke til øvrige placerede på derbyet.

(Redigeret skriv af artikel bragt under ESK sider i Jagthunden Juli 2024)

Del denne nyhed på:

Læs også...

Dreamzikas Akia til Mesterskabsprøven

Der var høj kvalitet blandt hundene ved årets SJD Vinderklasse ved Holsted. Samtlige placerede hunde fik tildelt CK,...

Maclau Hitched Ginny Cocktails kvalificeret til Mesterskabsprøven

Efter en stor prøve med 40 startende hunde lykkedes det for Maclau Hitched Ginny Cocktails at opnå en...

4x Senjas videre på Dansk Jagthunde Derby 2024

Fire hunde fra vores opdræt var til start ved årets Jagthunde Derby – det er lykkedes for alle...